Kachna na medu a zázvoru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžičky sůl
1 ks kachna
1 lžička škrob
0 lžiček glutasol
3 lžíce med
2 lžíce sójová omáčka
0 lžiček mletý zázvor
1 šálek drůbeží vývar
2 lžíce dezertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou kachnu osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Asi za hodinu podlijeme kachnu sójovou omáčkou, dezertním vínem a přidáme mletý zázvor. Kachnu přikryjeme a zvolna pečeme za častého podlévání a přelévání vypečenou šťávou.

  2. Za další hodinu, když je kachna skoro měkká, přidáme 3 lžíce tekutého medu a pečeme doměkka. Upečenou kachnu vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na porce a urovnáme na předehřátou mísu. Šťávu z pekáče zahustíme máčeným škrobem a asi 1 minutu povaříme, maso šťávou přelijeme.

  3. Kachnu na medu a zázvoru podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!