Jihočeské vegetariánské zelňáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 balíčku hera
30 dkg polohrubá mouka
1 balíček kysané zelí
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu, dále ho můžeme ještě více pokrájet na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme.

  2. Na pomoučněném válu postupně vyválíme asi 3 - 5 mm silné placky. Vegetariánské zelňáky pečeme nasucho z obou stran na sporáku - nejlépe na přírodní litině.

  3. Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejlépe odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!