Jemný vánoční vaječný koňak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l rum
10 ks žloutek
500 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 konzervy slazené kondenzované mléko
1 l plnotučné mléko
2 konzervy neslazené kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smícháme plnotučné mléko, slazené a neslazené kondenzované mléko, cukr krupici, vanilkový cukr, žloutky a za občasného míchání vaříme ve vodní lázni asi 2,5 hodiny. Necháme přejít varem, stále mícháme, potom přecedíme a necháme vychladit.

  2. Dále přilijeme rum, důkladně rozmícháme a nalijeme do lahví. Koňak musíme zamíchat před každým dalším plněním. Vaječný koňak uchováváme nejlépe v chladu.

  3. Neslazené kondenzované mléko můžeme nahradit 2 smetanami ke šlehání nebo 1/2 litrem smetany. Kdo má rád jemnější vaječný koňak, dá tam jen 1/2 litru rumu.

  4. Jemný vánoční vaječný koňak podáváme podle chuti k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!