Jemný máslový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
100 g cukr
100 g máslo
rum
2 ks žloutek
0 l mléko
30 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
50 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme v parní lázni. Do připravené lázně, za občasného míchání, přidáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. A nakonec za stálého míchání přisypáváme mouku. Mícháme do zhoustnuti. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  2. Máslo a cukr ušleháme a přimícháme vychladlou hmotu. Po ušlehání máslového krému zjemníme a ovoníme rumem.

  3. Jemný máslový krém používáme na plnění dortů, cukroví a jiných sladkých dobrot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!