Jemný makovec bez vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml mléko
150 g cukr moučka
150 g mák
300 g hrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
citronová kůra
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mák umeleme a smícháme s prosátou mouku a práškem do pečiva. Přidáme cukr moučka a popřípadě podle chuti i strouhanou citronovou kůru nebo mletou skořici. Dále můžeme ještě přidat rozinky. V misce zaděláme mlékem těsto takové hustoty, aby se dalo snadno nalít na plech. Je-li těsto suché, přidáme mléko.

  2. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech a rozetřeme. Makovec můžeme také upéct v bábovkové formě.

  3. Buchtu upečeme v mírně rozehřáté troubě.

  4. Jemný makovec bez vajec při pečení hodně nabude a bude lehký a kyprý. Makovec po vychladnutí jen pocukrujeme, případně pomažeme zavařeninou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!