Jemná zeleninová omáčka s dýní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
2 lžíce hladká mouka
1 ks červená kapie
400 ml zeleninový vývar
0 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou mrkev, papriku a dužinu z dýně opereme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji lehce zpěníme cibuli, zasypeme moukou a ještě lehce opražíme. Přidáme asi 400 ml zeleninového vývaru a důkladně promícháme. Nasypeme zeleninu a vaříme přibližně 15 minut. Poté tyčovým mixerem obsah rozmixujeme dohladka. Omáčku ještě asi 10 minut provaříme za občasného míchání.

  3. Jemnou zeleninovou omáčku s dýní podáváme s těstovinami či brambory a různými druhy vařeného masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!