Jemná rajská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks menší cibule
100 ml pomerančová šťáva
1 konzerva konzervovaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
0.5 kelímku smetana ke šlehání
4 lžičky mandlové lupínky
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata i se šťávou rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Oloupeme cibuli i česnek a nakrájíme nadrobno. Mandlové lupínky opražíme nasucho.

  2. Rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem dusíme do zesklovatění. Zalijeme rajčatovým pyré a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme i opepříme a na středním plameni 15 minut provaříme. Polévku na závěr ochutíme pomerančovou šťávou a už nevaříme.

  3. Smetanu ušleháme do polotuha. Polévku rozdělíme na talíře a do každé porce dáme část šlehačky a zasypeme ji mandlovými lupínky. Jemnou rajskou polévku zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!