Jemná kynutá bábovka s ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
0.7 kostky máslo
1 sklenka mléko
50 g rozinky
1 ks citron
30 g droždí
1 sklenka cukr moučka
4 sklenky hladká mouka
1 miska vlašské ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Droždí promícháme se lžící mouky, lžící cukru a 3 lžícemi vlažného mléka. Kvásek necháme na teplém místě vykynout. Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.

  2. Změklé máslo rozetřeme s cukrem, přidáme žloutky a napěníme, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto, do kterého zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, rozinky a nasekané ořechy. Těsto poprášíme moukou a necháme nakynout.

  3. Po chvilce kynutí přeložíme těsto do hodně vymazané bábovkové formy a znovu necháme chvíli kynout.

  4. Vykynutou bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.

  5. Jemnou kynutou bábovku s ořechy vyklopíme z formy, hodně pocukrujeme, nakrájíme na dílky a podáváme ke kávě či čaji jako sladký moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!