Jemná hořčice z cukety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 1 lžíce sůl 2 dl ocet 2 kg cuketa 1 dl olivový olej 2 dl plnotučná hořčice 100 g třtinový cukr
Postup Jemná hořčice z cukety recept
Postup přípravy receptu
-
Cuketu očistíme, oloupeme a zbavíme měkkého středu. Měla by nám zůstat čistá váha cukety 2 kg. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
Do hrnce dáme cuketu, česnek, ocet, cukr, sůl, olej a hořčici. Za občasného promíchání dusíme do úplněho změknutí cukety a poté rozmixujeme na hustou kaši.
Jemnou hořčici z cukety plníme do skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme na 180 °C asi 10 minut.
Jemnou hořčici z cukety potom uchováváme ve spíži a podáváme libovolně podle chuti jako klasickou studenou omáčku k masu a jiným pokrmům.