Jemná hořčice z cukety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 lžíce sůl
2 dl ocet
2 kg cuketa
1 dl olivový olej
2 dl plnotučná hořčice
100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme, oloupeme a zbavíme měkkého středu. Měla by nám zůstat čistá váha cukety 2 kg. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.

  2. Do hrnce dáme cuketu, česnek, ocet, cukr, sůl, olej a hořčici. Za občasného promíchání dusíme do úplněho změknutí cukety a poté rozmixujeme na hustou kaši.

  3. Jemnou hořčici z cukety plníme do skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme na 180 °C asi 10 minut.

  4. Jemnou hořčici z cukety potom uchováváme ve spíži a podáváme libovolně podle chuti jako klasickou studenou omáčku k masu a jiným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!