Jemná francouzská omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
50 g máslo
0 l mléko
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z rozehřátého másla a hladké nebo polohrubé mouky umícháme na pánvi slabě narůžovělou jíšku. Dále postupně vmícháváme mléko a vzniklou řídkou kaši odstavíme. Za stálého míchání ji necháme vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Postupně do kaše zašleháme žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků.

  2. Francouzskou omeletu smažíme na prohřátém omeletníku nebo pánvi.

  3. Jemnou francouzskou omeletu můžeme podle chuti plnit nasladko zavařeninou, oslazeným tvarohem a ovocem nebo naslano masovo-zeleninovou náplní, ke které se výborně hodí zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!