Jemná fazolačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks brambory 300 g fazole 2 l kuřecí vývar 2 ks středně velká cibule 1 ks větší mrkev 300 g dušená drůbeží šunka podle potřeby olej podle chuti sůl majoránka bobkový list mletá sladká paprika celý černý pepř příloha 450 g samoražný chléb
Postup Jemná fazolačka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole omyjeme a necháme ji namočenou ve vodě asi 12 - 14 hodin.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Do orestované cibulky rychle vmícháme lžičku červené papriky a zalijeme 1 dl studené vody. Kdybychom papriku míchali na ohni déle, mohla by zhořknout.
Z fazole slijeme vodu. Do většího hrnce vlijeme kuřecí vývar, vložíme fazole, přimícháme orestovanou cibulku a necháme vařit, dokud fazolka nezměkne.
Očistíme mrkev, brambor a česnek. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brambory na menší kostky. Dušenou drůbeží šunku nakrájíme na malé kousky. Mrkev, brambor a šunku přidáme do polévky. Fazolačku podle chuti osolíme. Do kapsy na koření vložíme očištěný česnek, celý černý pepř, bobkový list a necháme vařit v polévce, dokud fazole zcela nezměknou. Na závěr kapsu s kořením vytáhneme a polévku jemně dochutíme majoránkou.
Jemnou fazolačku podáváme s plátky samoražného chleba.