Jemná fazolačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks brambory
300 g fazole
2 l kuřecí vývar
2 ks středně velká cibule
1 ks větší mrkev
300 g dušená drůbeží šunka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
bobkový list
mletá sladká paprika
celý černý pepř
příloha
450 g samoražný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Fazole omyjeme a necháme ji namočenou ve vodě asi 12 - 14 hodin.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Do orestované cibulky rychle vmícháme lžičku červené papriky a zalijeme 1 dl studené vody. Kdybychom papriku míchali na ohni déle, mohla by zhořknout.

  3. Z fazole slijeme vodu. Do většího hrnce vlijeme kuřecí vývar, vložíme fazole, přimícháme orestovanou cibulku a necháme vařit, dokud fazolka nezměkne.

  4. Očistíme mrkev, brambor a česnek. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, brambory na menší kostky. Dušenou drůbeží šunku nakrájíme na malé kousky. Mrkev, brambor a šunku přidáme do polévky. Fazolačku podle chuti osolíme. Do kapsy na koření vložíme očištěný česnek, celý černý pepř, bobkový list a necháme vařit v polévce, dokud fazole zcela nezměknou. Na závěr kapsu s kořením vytáhneme a polévku jemně dochutíme majoránkou.

  5. Jemnou fazolačku podáváme s plátky samoražného chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!