Jemná cuketová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks brambory
1 ks cibule
2 l voda
1 ks cuketa
2 ks mrkev
2 ks chleba
1 lžíce olivový olej
1 špetka muškátový oříšek
1 špetka mletý černý pepř
1 kostka bujon
1 lžíce nasekaná zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cuketu, brambory i mrkev nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme najemno.

  2. Na oleji lehce osmažíme připravenou cibuli. Přidáme ostatní suroviny a lehce osmažíme. Základ polévky zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme bujon. Vaříme doměkka. Když je zelenina uvařená, vše rozmixujeme a cuketovou polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Jemnou cuketovou polévku podáváme s opečeným chlebem zdobeným petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!