Jehněčí maso s mrkvovým salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

450 g mrkev
675 g jehněčí kotlet
dresink
2 lžíce koriandr
1 lžička pomerančová kůra
2 lžíce červený vinný ocet
2 lžíce jarní cibulka
3 lžíce dijonská hořčice
2 lžíce extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kotlet zbavíme tuku, nakrájíme na jednotlivé kotlety, osolíme a opepříme podle chuti. Do velké pánve rozehřáté na vysokou teplotu přidáme osolené a opepřené jehněčí maso. Opečeme rychle jednu a druhou stranu, poté pečeme z každé strany dvě minuty.

  2. Zatímco se jehněčí peče, přidáme do kuchyňského robota mrkev a umixujeme na hrubo. Také můžeme mrkev ručně nastrouhat na struhadle. Koriandr a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Pomerančovou kůru nastrouháme na jemno.

  3. Ve velké míse smícháme dijonskou hořčici, olivový olej, koriandr, jarní cibulku, vinný ocet a pomerančovou kůru. Přidáme mrkev a promícháme ji dobře s dresinkem, dokud se s ním nespojí. Dochutíme pepřem a necháme marinovat po dobu 10 minut.

  4. Jehněčí maso s mrkvovým salátem ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!