Jehněčí kýta s rýžovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks vejce
2 lžíce máslo
2 ks cibule
50 g rozinky
1 ks mrkev
800 g jehněčí kýta
150 g vařená rýže
250 g krůtí játra
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, uvaříme doměkka a pokrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat.

  2. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme kousky jater, osolíme a opepříme. Lehce vmícháme uvařenou rýži, pokrájenou mrkev, rozinky, usekanou petrželku, rozklepneme dvě vejce a dobře promícháme.

  3. Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou, důkladně uzavřeme jehlou a maso nasolíme.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme a dopečeme do měkka.

  6. Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

  7. Jehněčí kýta s rýžovou náplní servírujeme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!