Jehněčí kýta s rýžovou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks vejce 2 lžíce máslo 2 ks cibule 50 g rozinky 1 ks mrkev 800 g jehněčí kýta 150 g vařená rýže 250 g krůtí játra podle chuti sůl mletý bílý pepř zelená petrželka
Postup Jehněčí kýta s rýžovou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, uvaříme doměkka a pokrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat.
Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme kousky jater, osolíme a opepříme. Lehce vmícháme uvařenou rýži, pokrájenou mrkev, rozinky, usekanou petrželku, rozklepneme dvě vejce a dobře promícháme.
Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou, důkladně uzavřeme jehlou a maso nasolíme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme a dopečeme do měkka.
Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
Jehněčí kýta s rýžovou náplní servírujeme s opečeným bramborem.