Jehněčí kotlety v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 ks cibule
0.5 ks citron
1 dl bílé víno
0.3 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce sójová omáčka
2 dl zeleninový vývar
1 lžička hnědý cukr
4 ks jehněčí kotleta
podle chuti
sůl
omáčka
2 ks chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme. Cibuli pokrájíme. Maso zbavíme tučné části a po obvodu párkrát nařízneme. Plátky jemně naklepeme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu.

  2. V misce smícháme sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. V této směsi obalíme kotlety a necháme hodinu uležet.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme kotlety a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka.

  4. V misce mezitím smícháme jemně nasekané chilli papričky, citronovou šťávu (podle chuti), bílé víno, cukr, olej a trochu osolíme. V rendlíku přivedeme omáčku do varu a odstavíme z ohně.

  5. Hotové jehněčí kotlety poléváme připravenou omáčkou na talíři a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!