Jehněčí kotlety v pikantní omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce olej 2 ks cibule 0.5 ks citron 1 dl bílé víno 0.3 lžičky mletý bílý pepř 1 lžíce sójová omáčka 2 dl zeleninový vývar 1 lžička hnědý cukr 4 ks jehněčí kotleta podle chuti sůl omáčka 2 ks chilli paprička
Postup Jehněčí kotlety v pikantní omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Česnek prolisujeme. Cibuli pokrájíme. Maso zbavíme tučné části a po obvodu párkrát nařízneme. Plátky jemně naklepeme. Z půlky citronu vymačkáme šťávu.
V misce smícháme sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. V této směsi obalíme kotlety a necháme hodinu uležet.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme kotlety a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme vývarem a necháme dusit doměkka.
V misce mezitím smícháme jemně nasekané chilli papričky, citronovou šťávu (podle chuti), bílé víno, cukr, olej a trochu osolíme. V rendlíku přivedeme omáčku do varu a odstavíme z ohně.
Hotové jehněčí kotlety poléváme připravenou omáčkou na talíři a podáváme s brambory.