Jehněčí kolínko zapečené se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks cibule
0.5 ks celer
tymián
rozmarýn
4 ks mrkev
1 ks petržel
4 ks jehněčí kolínka
podle chuti
sůl
mletý pepř
příloha
tatarská omáčka
pečené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kolínka opláchneme, očistíme od přebytečného tuku a blan a osušíme. Ostrým nožem oddělíme maso z horní části kosti, aby se maso během pečení stáhlo a kost se obnažila. Maso osolíme a opepříme a položíme do pekáče.

  2. Zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibule) nakrájíme na větší kousky, přidáme palici česneku rozkrojenou na půl a bylinky. To vše navrstvíme okolo kolínek do pekáče.

  3. Pekáč přikryjeme poklicí nebo zakryjeme alobalem a pečeme do měkka v troubě na 170 °C asi 2 hodiny, přičemž po první hodině do pekáče přilijeme trochu vody.

  4. Když je maso měkké, odstraníme alobal nebo poklici, zvýšíme teplotu na 190 °C a maso necháme asi 15 minut dopéct.

  5. Skvělou přílohou k jehněčímu kolínku jsou pečené brambory a jemná tatarská omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!