Jehněčí hřbet s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
6 větviček tymián
4 lžíce olivový olej
2 dl hovězí vývar
6 snítek čerstvě nasekaná petrželka
250 g jehněčí hřbet
2 dl bíle suché víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 240 °C. Česnek nasekáme nahrubo. Umyté a osušené jehněčí kousky potřeme olejem, osolíme a opepříme.

  2. Dno zapékací misky pokapeme olejem. Uložíme do ní kousky masa a posypeme česnekem. Pečeme ve středu trouby na 10 minut. Podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 5 - 10 minut. Mísu s masem vytáhneme. Maso ihned zabalíme do alobalu a necháme stát 10 minut.

  3. Mezitím si najemno nakrájíme omyté bylinky. Výpek z masa ručním mixerem rozmixujeme s bylinkami. Dobře promícháme a ochutíme solí, pepřem. Pokud nezbyla šťáva z výpeku, můžeme přidat 2 dl hovězího vývaru.

  4. Jehněčí hřbet s bylinkami podáváme s pečenými brambory nebo polentou a polité bylinkovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!