Jednoduchý segedínský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kelímek zakysaná smetana 1 ks větší cibule 1 kg vepřové plecko 500 g kysané zelí podle chuti sůl kmín mletý pepř mletá sladká paprika podle potřeby hladká mouka olej nebo sádlo
Postup Jednoduchý segedínský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme nakrájené maso a osolíme. Přidáme pepř, mletou papriku a kmín. Dusíme, dokud maso nezměkne.
V dalším hrnci uvaříme doměkka zelí.
K masu přilijeme cca 1,5 l vody, přidáme zakysanou smetanu a uvařené zelí. Necháme přejít varem a zahustíme moukou, kterou jsme si rozmíchali v hrnku s vodou. Guláš necháme ještě krátce provařit, aby se ztratila moučná chuť.
Jednoduchý segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.