Jednoduchý segedínský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek zakysaná smetana
1 ks větší cibule
1 kg vepřové plecko
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
mletá sladká paprika
podle potřeby
hladká mouka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zpěníme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme nakrájené maso a osolíme. Přidáme pepř, mletou papriku a kmín. Dusíme, dokud maso nezměkne.

  2. V dalším hrnci uvaříme doměkka zelí.

  3. K masu přilijeme cca 1,5 l vody, přidáme zakysanou smetanu a uvařené zelí. Necháme přejít varem a zahustíme moukou, kterou jsme si rozmíchali v hrnku s vodou. Guláš necháme ještě krátce provařit, aby se ztratila moučná chuť.

  4. Jednoduchý segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!