Jednoduchý francouzský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana
1 ks listové těsto
4 ks větší cibule
200 g tvrdý sýr
400 g šunkový salám
podle potřeby
olej
podle chuti
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme a dáme na plech s pečícím papírem.

  2. Mezitím si na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na plátky a nakrájený na větší kousky šunkový salám.

  3. Směs přesypeme na listové těsto, posypeme kari kořením a strouhaným sýrem, vše zalijeme smetanou a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

  4. Jednoduchý francouzský koláč podáváme teplý i studený. Nejlépe chutná se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!