Jednoduchá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 l voda
4 lžíce krupice
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
1 balíček mražená zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z vejce a krupice vymícháme těstíčko, které necháme nabobtnat.

  2. Do hrnce dáme vodu, kostku bujonu, přisypeme zeleninu, kterou jsme si zvolili podle své chuti, přivedeme k varu, plamen stáhneme a vaříme téměř doměkka.

  3. Před koncem odkrajujeme malou lžičkou nočky z připraveného těstíčka a přibližně tři minuty je zaváříme.

  4. Před podáváním dochutíme jednoduchou zeleninovou polévku solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!