Jednoduchá bůčková sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce vegeta
1 kg vepřový bok
1 plechovka neslazené mléko Tatra

Postup přípravy receptu

  1. Bůček podle potřeby očistíme a umeleme.

  2. Do umletého masa přidáme vegetu a neslazené mléko. Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a necháme ji do druhého dne v lednici odpočinout. Druhý den maso vyjmeme z lednice. Sekanou zakryjeme alobalem a pečeme ji mírně podlitou asi hodinu. Pak alobal odstraníme a bůčkovou sekanou dopečeme asi ještě 15 minut.

  3. Jednoduchou bůčkovou sekanou podáváme teplou s brambory nebo kaší. Výborná je i studená s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!