Játra po šumavsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
3 ks rajče
400 g játra
hřebíček
1 ks okurka
1 ks cibule - velká
60 g tuk nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme půlku slaniny na delší nudličky a druhou půlku na tenké plátky. Vezmeme játra a prošpikujeme je slaninou. Na několika místech do nich vpíchneme hřebíček. Necháme chvilku uležet.

  2. Mezitím si nakrájíme půlku cibule nadrobno, orestujeme ji. Vložíme do ní játra a osmahneme je po všech stranách. Pak na játra poklademe plátky slaniny a dusíme doměkka. (Pozor ale, aby vám játra neztvrdla!)

  3. Měkká játra nakrájíme na plátky, osolíme je. Nakrájíme druhou půlku cibule a rajčata s okurkou na kolečka. Zeleninou obložíme plátky masa. Přelijeme vypečenou šťávou.

  4. Podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!