Játra po Italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
sůl
4 plátky vepřová játra
1 lžíce ostrý kečup
mletý černý pepř
1 lžíce jemný kečup
na potření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Játra potřeme česnekem a vložíme do misky. Smícháme ostrý a jemný kečup a směsí pokapeme játra v misce z obou stran. Ještě zakapeme olejem a opepříme opět z obou stran. Necháme marinovat asi 30 minut až hodinu.

  2. Mezitím si nachystáme ohnivzdornou (zapékací) misku. Proleželá játra vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě grilujeme 3 až 5 minut. Potom játra potřeme olejem, obrátíme a grilujeme dalších 3 až 5 minut.

  3. Hotová játra lehce osolíme a můžeme podávat například s pečeným bramborem nebo hranolky a zeleninovám salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!