Játra na pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 konzerva sterilovaný hrášek
500 g hovězí játra
1 ks větší pórek
podle chuti
sůl
kari
mletý černý pepř
příloha
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji zesklovatíme cibulku a přidáme játra, která zprudka, jen opepřená, opečeme. Přidáme na kroužky nakrájený pórek a kari koření, mírně podlijeme a dusíme skoro doměkka. Pár minut před doděláním přidáme plechovku sterilovaného hrášku.

  3. Játra na pórku podáváme s dušenou rýží. Osolit můžeme buď při dušení, ale to pak trvá déle, nebo hotové jídlo až na talíři.

  4. Podle chuti můžeme použít i další koření jako na čínu, ale nejvíce se mi u rodiny osvědčila tato okleštěná verze.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!