Japonská studená omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
voda
omáčka
1 špetka vegeta
3 lžíce sójová omáčka
1 lžička mletý zázvor
1 sklenka neslazené bílé víno
4 hrstě strouhaná bílá ředkev

Postup přípravy receptu

  1. Předem nastrouháme na jemném struhadle očištěnou bílou ředkev.

  2. Víno s ředkví a dalšími ingrediencemi - vegetou, sójovou omáčkou a mletým zázvorem - smícháme ve větší misce. Necháme na pár minut odležet. Pokud by byla omáčka moc hustá, můžeme přidat trochu vody.

  3. Japonská studená omáčka se podává v menší misce a namáčejí se v ní jednotlivá sousta ryby nebo zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!