Jančin tvarohový strouhaný moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžíce máslo 30 g kakao 5 lžic mléko 500 g polohrubá mouka 250 g tuk na pečení 1 lžička jedlá soda 2 balíčky vanilin náplň 4 ks žloutek 3 lžíce mléko 1 hrst rozinky 2 ks bílek 300 g cukr moučka 500 g měkký tvaroh 2 balíčky vanilin
Postup Jančin tvarohový strouhaný moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou těsta, které postupně vypracujeme z polohrubé mouky, kakaa, tuku na pečení, rozpuštěného másla, mléka, vanilinu a jedlé sody. Těsto má tužší konzistenci, ale protože ho budeme strouhat, musíme ho nechat asi 3 hodiny v lednici opravdu pořádně ztuhnout.
Nyní je čas na přípravu náplně. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Tvaroh smícháme s cukrem, vaniliny, žloutky, mlékem a rozinkami, které jsou nejlepší předem namočené v rumu. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Náplň také dáme do lednice.
Po ztuhnutí těsta si vymažeme plech tukem a nastrouháme na něj polovinu těsta na struhadle s velkými otvory. Opatrně rozetřeme tvarohovou náplň a nastrouháme druhou polovinu těsta.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 - 40 minut. Jestli je moučník upečený, zjistíme špejlí. Upečený moučník necháme vychladnout a potom podáváme.
Jančin tvarohový strouhaný moučník můžeme pocukrovat a podáváme nakrájený například na menší trojúhelníky.