Jahodový trhanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na pečení
těsto
sůl
4 ks vejce
0.5 l mléko
160 g krupice
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
na ozdobu
300 g jahody
50 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Mléko, krupici, žloutky a špetku soli ušleháme a necháme asi hodinu stát. Pak vmícháme sníh z bílků a vanilkový cukr.

  2. Těsto nalijeme do vymaštěného vyššího plechu a upečeme. Během pečení očistíme jahody, nakrájíme je na kousky a smícháme s cukrem.

  3. Hotový trhanec natrháme na porce a na talířích ozdobíme jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!