Jahodový dort se želatinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
4 ks vejce
6 lžic voda
0.5 balíčku prášek do pečiva
2 ks kysaná smetana
1 ks vanilkový cukr
20 dkg polohrubá mouka
2 ks smetana ke šlehání
1 ks ztužovač šlehačky
1 ks červené dortové želé
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme vejce s cukrem, přidáme horkou vodou, vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme do vyššího pekáče a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vystydnout.

  2. Mezitím si nakrájíme jahody na půlky, můžete použít i celé. Šlehačky ušleháme spolu se ztužovačem, vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Krém nalijeme na korpus, poklademe jahody a zalijeme želé na dorty, které připravíme podle návodu. Jahodový dort se želatinou necháme vychladit a ztuhnout.

  3. Jahodový dort servírujeme vychlazený. Nakrájíme jej a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!