Jahodový dort se želatinou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg cukr 4 ks vejce 6 lžic voda 0.5 balíčku prášek do pečiva 2 ks kysaná smetana 1 ks vanilkový cukr 20 dkg polohrubá mouka 2 ks smetana ke šlehání 1 ks ztužovač šlehačky 1 ks červené dortové želé podle potřeby máslo na vymazání
Postup Jahodový dort se želatinou recept
Postup přípravy receptu
-
Utřeme vejce s cukrem, přidáme horkou vodou, vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme do vyššího pekáče a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vystydnout.
Mezitím si nakrájíme jahody na půlky, můžete použít i celé. Šlehačky ušleháme spolu se ztužovačem, vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Krém nalijeme na korpus, poklademe jahody a zalijeme želé na dorty, které připravíme podle návodu. Jahodový dort se želatinou necháme vychladit a ztuhnout.
Jahodový dort servírujeme vychlazený. Nakrájíme jej a můžeme podávat.