Jáhlový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 špetky sůl
1 ks vejce
250 g jáhly
1 lžíce čerstvá pažitka
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propereme a vsypeme do 400 ml osolené vroucí vody. Pod pokličkou je pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.

  2. K jáhlám přidáme velké vejce, nasekanou pažitku a tolik mouky, aby vznikla lepivá, nikoliv však příliš tuhá hmota. Z jáhlového těsta vytvarujeme šišku, obalíme v hladké mouce a nad párou vaříme asi 30 minut, po 15 minutách jáhlový knedlík otočíme.

  3. Jáhlový knedlík nakrájíme na plátky a podáváme třeba k pečenému kuřeti a jinému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!