Jáhlový knedlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 špetky sůl 1 ks vejce 250 g jáhly 1 lžíce čerstvá pažitka podle potřeby hladká mouka
Postup Jáhlový knedlík recept
Postup přípravy receptu
-
Jáhly propereme a vsypeme do 400 ml osolené vroucí vody. Pod pokličkou je pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.
K jáhlám přidáme velké vejce, nasekanou pažitku a tolik mouky, aby vznikla lepivá, nikoliv však příliš tuhá hmota. Z jáhlového těsta vytvarujeme šišku, obalíme v hladké mouce a nad párou vaříme asi 30 minut, po 15 minutách jáhlový knedlík otočíme.
Jáhlový knedlík nakrájíme na plátky a podáváme třeba k pečenému kuřeti a jinému masu.