Jáhlové kari rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 3 ks mrkev 250 g jáhly slunečnicový olej kari koření 3 lžíce sójová omáčka 1 ks salátová paprika podle chuti sůl sušené chilli příloha čerstvé špenátové listy panenský olivový olej
Postup Jáhlové kari rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Na větším množství slunečnicového oleje orestujeme v hluboké pánvi nadrobno nakrájenou mrkev, dokud nezměkne. Poté přidáme najemno nakrájený zbytek zeleniny a na mírnějším ohni necháme zesklovatět cibuli.
Směs zalijeme sójovou omáčkou, případně podle chuti dosolíme, přidáme kari koření a sušené chilli. Můžeme také přidat čerstvou chilli papričku společně s cibulí a paprikou.
Mezitím si uvaříme loupané proso (jáhly), které jsme předtím propláchli vroucí vodou. Vaříme asi 15 minut v mírně posolené vodě a poté necháme stejnou dobu odležet, aby jáhly nabyly na objemu. Zbavíme se přebytečné vody a pečlivě vmícháme do směsi. Jáhlové kari rizoto ještě chvíli prohřejeme na mírném ohni.
Jáhlové kari rizoto podáváme nejlépe se špenátem s olivovým olejem.