Jáhlové kari rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
3 ks mrkev
250 g jáhly
slunečnicový olej
kari koření
3 lžíce sójová omáčka
1 ks salátová paprika
podle chuti
sůl
sušené chilli
příloha
čerstvé špenátové listy
panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na větším množství slunečnicového oleje orestujeme v hluboké pánvi nadrobno nakrájenou mrkev, dokud nezměkne. Poté přidáme najemno nakrájený zbytek zeleniny a na mírnějším ohni necháme zesklovatět cibuli.

  2. Směs zalijeme sójovou omáčkou, případně podle chuti dosolíme, přidáme kari koření a sušené chilli. Můžeme také přidat čerstvou chilli papričku společně s cibulí a paprikou.

  3. Mezitím si uvaříme loupané proso (jáhly), které jsme předtím propláchli vroucí vodou. Vaříme asi 15 minut v mírně posolené vodě a poté necháme stejnou dobu odležet, aby jáhly nabyly na objemu. Zbavíme se přebytečné vody a pečlivě vmícháme do směsi. Jáhlové kari rizoto ještě chvíli prohřejeme na mírném ohni.

  4. Jáhlové kari rizoto podáváme nejlépe se špenátem s olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!