Jablková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
20 g solamyl
500 g jablko
voda
0 ks citron
5 g hřebíček
0.8 dl bílé víno
5 g celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka opereme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Přelijeme je trochou vody.

  2. Do jablek přidáme cukr, skořici, hřebíček, z poloviny citronu šťávu. Jablka společně kořením rozvaříme. Potom prolisujeme přes husté síto. Do jablkové omáčky přidáme ve trošce vody rozmíchaný solamyl, přivedeme do varu a odstavíme. Jablkovou omáčku ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou.

  3. Jablkovou omáčku podáváme k moučníkům nebo třeba i k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!