Jablková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 20 g solamyl 500 g jablko voda 0 ks citron 5 g hřebíček 0.8 dl bílé víno 5 g celá skořice
Postup Jablková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka opereme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Přelijeme je trochou vody.
Do jablek přidáme cukr, skořici, hřebíček, z poloviny citronu šťávu. Jablka společně kořením rozvaříme. Potom prolisujeme přes husté síto. Do jablkové omáčky přidáme ve trošce vody rozmíchaný solamyl, přivedeme do varu a odstavíme. Jablkovou omáčku ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou.
Jablkovou omáčku podáváme k moučníkům nebo třeba i k masu.