Jablková buchta šup šup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
0 hrnků mléko
750 g jablko
4 lžíce rozinky
1 balíček prášek do pečiva
4 lžíce ořechy
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Můžeme je vložit do mísy s citronovou vodou. Tím budou jablka měkčí a nezhnědnou v troubě. Rozinky spaříme a ořechy nasekáme.

  2. Jablka scedíme a smícháme s ostatními ingrediencemi na jablkovou buchtu. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do vymazané dortové formy. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

  3. Jablkovou buchtu šup šup vyjmeme, nakrájíme, ozdobíme třeba čokoládovou polevou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!