Jablková buchta hraběnčiny řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
3 ks žloutek
400 g hladká mouka
250 g tuk na pečení
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle chuti
cukr
náplň
10 ks jablko
3 ks bílek
150 g vlašské ořechy
5 g mlétá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, tuku na pečení, žloutků a cukru vypracujeme těsto. Větší část těsta (asi 3/4) vyválíme na vymazaný plech a zbylou čtvrtinu uložíme do mrazáku.

  2. Na těsto rozstrouháme jablka, posypeme mletou skořicí, nahrubo nasekanými ořechy a cukrem podle chuti. Z bílků a cukru ušleháme sníh. Sněhovou hmotu rozetřeme na jablka a nakonec na ni nastrouháme zbytek těsta.

  3. Jablkovou buchtu upečeme v předehřáté troubě.

  4. Jablkovou buchtu hraběnčiny řezy podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!