Jablková buchta hraběnčiny řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 3 ks žloutek 400 g hladká mouka 250 g tuk na pečení 0 balíčků kypřící prášek do pečiva podle chuti cukr náplň 10 ks jablko 3 ks bílek 150 g vlašské ořechy 5 g mlétá skořice
Postup Jablková buchta hraběnčiny řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, prášku do pečiva, tuku na pečení, žloutků a cukru vypracujeme těsto. Větší část těsta (asi 3/4) vyválíme na vymazaný plech a zbylou čtvrtinu uložíme do mrazáku.
Na těsto rozstrouháme jablka, posypeme mletou skořicí, nahrubo nasekanými ořechy a cukrem podle chuti. Z bílků a cukru ušleháme sníh. Sněhovou hmotu rozetřeme na jablka a nakonec na ni nastrouháme zbytek těsta.
Jablkovou buchtu upečeme v předehřáté troubě.
Jablkovou buchtu hraběnčiny řezy podáváme jako výborný moučník.