Jablečný nákyp s chlebem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cukr
50 g máslo
1 kg jablko
2 lžíce voda
300 g chléb černý
na ozdobu
šlehačka
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Dáme je do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme cukr a na mírném ohni dusíme, až vznikne jablečná kaše.

  2. Jemně nastrouhaný černý chléb osmažíme na másle.

  3. Do hlubší skleněné mísy vyrovnáme vrstvy osmaženého chleba a jablečnou kaši. Takto připravený pokrm posypeme hustě strouhanou čokoládou a necháme krátce vychladit.

  4. Před podáním ozdobíme jablečný nákyp s chlebem ušlehanou šlehačkou a strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!