Jablečný kompot se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g jablko
podle potřeby
voda
1-2 ks citron
podle chuti
hřebíček
4-6 lžic cukr krupice
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozčtvrtíme a jádřince vykrájíme. Z citronu vymačkáme šťávu, případné pecky vyjmeme. Citronovou šťávou podle chuti okyselíme vodu.

  2. Jablka dáme do hrnce a zalijeme kyselou vodou tak, aby byly potopeny. Podle chuti přisladíme, dáme skořici, hřebíček a jablka uvaříme doměkka.

  3. Hotový jablečný kompot se skořicí necháme vychladnout. Jablečný kompot se skořicí podáváme k pečeným a smaženým masům a pečené drůbeži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!