Jablečný koláč s peřinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
130 g cukr
2 ks vejce
100 g máslo
2 lžičky prášek do pečiva
300 g hladká mouka
náplň
2 hrnky cukr
150 g máslo
6 ks žloutek
4 hrnky voda
1 ks citronová šťáva
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
náplň 2
6 ks cukr
6 ks bílek
náplň 1
150 g máslo
6-8 ks jablko

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme v hladké a vláčné těsto. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na vyšší plech.

  2. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Jablka rozložíme na těsto a potřeme rozehřátým máslem. Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až je téměř hotový.

  3. Mezitím si z vody, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudinkový krém. Vložíme do něj máslo, přidáme citronovou šťávu a žloutky. Důkladně promícháme, ale již nevaříme. Krém necháme vychladnout.

  4. Bílky ušleháme s cukrem v pevný sníh a lehce jej vmícháme do studeného pudinku. Krém dáme na téměř upečený koláč. Jablečný koláč s peřinou dopečeme.

  5. Jablečný koláč s peřinou necháme trochu vychladnout a můžeme podávat. Pokud byste dělali tento koláč z rebarbory, musíte ji nejdřív povařit. Obvykle ji připravuji hned s pudinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!