Jablečný džus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jablko
200 g cukr krupice
0.5 lžičky kyselina citronová
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do jablečného džusu se hodí jakákoliv jablka, i ta méně kvalitní. Musíme je však dobře oloupat, zbavit jadřinců, stopek a vykrojit vadné části.

  2. Takto očištěná jablka nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, podlijeme menším množstvím vody a dusíme doměkka. Jablka důkladně rozmixujeme a přes síto ještě dobře propasírujeme.

  3. Do tekutiny vmícháme cukr a kyselinu, ochutnáme a buď ještě přikyselíme nebo dosladíme. Po řádném rozmíchání můžeme džus plnit do lahví, které důkladně uzavřeme. Lahve s nápojem musíme asi 20 minut sterilovat v hrnci s horkou vodou.

  4. Před podáváním jablečný džus ředíme minerální nebo stolní vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!