Jablečno-hruškové pyré pro kojence recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
1 kg jablko
1 kg hruška
1 špetka mletá skořice
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na menší kousky. Kousky rozmixujeme na kaši.

  2. Tuto hmotu přivedeme k varu a vsypeme vanilkové pudinky a cukr podle chuti. Můžeme ochutit ještě špetkou skořice či zázvoru. Směs ještě necháme projít 1 minutu varem. Jablečno-hruškové pyré poté plníme do zavařovacích skleniček nebo plastových kelímků do mrazničky. Skleničky zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a již nezavařujeme.

  3. Kelímky s pyré necháme vystydnout a dáme zmrazit. Pak je vyndáme necháme povolit


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!