Jableční ježci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 kg jablko voda 1 dl bílé víno 50 g sekané mandle podle chuti cukr ocet hřebíček podle potřeby citron 0.3 ks tlučená skořice
Postup Jableční ježci recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme pěkná jablka a vložíme je do studené vody s trochou octa, aby zůstala bílá. Jablíčka vyjmeme z vody a narovnáme je do rendlíku. Nalijeme na ně bílé víno, přidáme podle chuti cukr, tlučenou skořici, hřebíček, citronovou kůru nebo šťávu, a necháme chvilku povařit.
Povařená jablíčka vyjmeme, urovnáme na mísu a víno, do něhož jsme přidali šťávu z citronu, přecedíme přes ovoce.
Na nudličky pokrájenými, spařenými mandlemi ozdobíme jablka, jakoby ježčími bodlinami a vychlazené podáváme.