Jableční ježci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg jablko
voda
1 dl bílé víno
50 g sekané mandle
podle chuti
cukr
ocet
hřebíček
podle potřeby
citron
0.3 ks tlučená skořice

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme pěkná jablka a vložíme je do studené vody s trochou octa, aby zůstala bílá. Jablíčka vyjmeme z vody a narovnáme je do rendlíku. Nalijeme na ně bílé víno, přidáme podle chuti cukr, tlučenou skořici, hřebíček, citronovou kůru nebo šťávu, a necháme chvilku povařit.

  2. Povařená jablíčka vyjmeme, urovnáme na mísu a víno, do něhož jsme přidali šťávu z citronu, přecedíme přes ovoce.

  3. Na nudličky pokrájenými, spařenými mandlemi ozdobíme jablka, jakoby ježčími bodlinami a vychlazené podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!