Jablečné řezy s kysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
3 ks vejce
100 ml voda
200 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1 lžíce citronová kůra
200 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
jablko
na potření
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry - krystal a vanilkový cukr. Přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a nakonec přilijeme olej s vodou. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Navrch naskládáme plátky jablek nebo jiného ovoce. Použité ovoce může být i kompotované, například výborné jsou meruňky.

  3. Těsto dáme péct do středně vyhřáté trouby a pečeme na mírném stupni dozlatova. Po upečení ještě horký moučník potřeme kysanou smetanou a dáme vychladit.

  4. Jablečné řezy s kysanou smetanou podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!