Jablečné čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic cukr
8 stroužků česnek
1 lžička sůl
8 lžic ocet
8 lžic rozinky
1 ks citron
4 ks hřebíček
60 g čerstvý zázvor
2 lžičky mletý černý pepř
4 ks kyselé jablko
4 ks červená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme. Rozinky spaříme. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky a zbytek koření. Přidáme čtyři lžíce citronové šťávy a společně vše vaříme, než se celá směs rozvaří.

  3. Rozvařenou jablečnou směs v mixeru důkladně rozmixujeme. Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

  4. Takto můžeme jablečné čatní uchovat v lednici i několik týdnů. Indové bez čatní nic nejedí, uvidíte sami jaká je to zvláštní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!