Jablečné čatní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
8 lžic cukr
8 stroužků česnek
1 lžička sůl
8 lžic ocet
8 lžic rozinky
1 ks citron
4 ks hřebíček
60 g čerstvý zázvor
2 lžičky mletý černý pepř
4 ks kyselé jablko
4 ks červená chilli paprička
Postup Jablečné čatní recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Zázvor a česnek očistíme a nastrouháme. Rozinky spaříme. Z citronu vymačkáme šťávu.
Do hrnce vsypeme plátky jablek, přidáme česnek, zázvor, rozinky a zbytek koření. Přidáme čtyři lžíce citronové šťávy a společně vše vaříme, než se celá směs rozvaří.
Rozvařenou jablečnou směs v mixeru důkladně rozmixujeme. Horké jablečné čatní plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Takto můžeme jablečné čatní uchovat v lednici i několik týdnů. Indové bez čatní nic nejedí, uvidíte sami jaká je to zvláštní chuť.