Jablečná roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
4 ks vejce
6-8 lžic hladká mouka
250 g strouhaná jablka
podle chuti
cukr
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečícím papírem, nastrouhaná jablka rozložíme na plech, posypeme skořicí a eventuelně cukrem.

  2. Ušleháme vejce a cukr, až je hmota hustá. Pozor, vejce s cukrem se musí šlehat opravdu dlouho, až vznikne poměrně hustá kaše. Do ušlehané kaše lehce vmícháme mouku a nalijeme na jablíčka. Dáme pect při 150 °C na 15 - 20 minut.

  3. Po upečení otočíme papír nahoru a ještě teplou roládu stočíme. Po vychladnutí jablečnou roládu pocukrujeme nebo polijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!