Jablečná omeleta s vlašskými ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
0 l mléko
500 g jablko
120 g hladká mouka
2 lžíce vlašské ořechy
podle potřeby
3 lžíce máslo
na ozdobu
2 lžíce cukr moučka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli v pevný sníh.

  2. Mouku prosejeme s cukrem moučka a metličkou vyšleháme s mlékem, abychom neměli hrudky. Přidáme žloutky, jablka a nakonec sníh z bílků.

  3. Rozehřejeme pánev s máslem, nebo formu o průměru 28 cm, která se může dát i do trouby. Do rozpuštěného másla vsypeme ořechy, asi po minutě zalijeme jablečným těstem, přikryjeme a smažíme pár minut.

  4. Omeletu z jablky opatrně obrátíme a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C, kde omeletu pečeme dozlatova.

  5. Jablečnou omeletu s vlašskými ořechy posypeme mletou skořicí s cukrem moučka a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!