Italská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 stroužků česnek
0.3 l ocet
50 dkg cibule
3 kg rajče
3 ks hřebíček
3 ks bobkový list
0.5 lžičky mletá skořice
30 dkg červená paprika
0.5 lžičky mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
8 dkg želírovací cukr
4 kostky hovězí polévka
1 lžíce pektogel
podle chuti
feferonky
Postup Italská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Hřebíček v hmoždíři roztlučeme.
Nakrájená rajčata, papriky a cibuli dusíme asi 30 minut. Česnek utřeme se solí, vmícháme do směsi a dusíme ještě 15 minut. Směs propasírujeme, přidáme želírovací cukr, polévkové kostky a koření. Směs vydusíme na polovinu obsahu. Pak ještě přidáme 1 lžíci krystalového cukru s pektogel.
Italskou omáčku plníme do sklenic a krátce v troubě na plechu s trochou vody sterilujeme.