Indonéský jehněčí špíz se sezamem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g šalotka
0.5 svazečku meduňka
150 g kysaná smetana
90 g hladká mouka
4 lžíce citronová šťáva
10 lžic sezamové semínko
3 lžíce rajský protlak
800 g jehněčí maso
1 lžička cayenský pepř
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku očistíme a jemně nasekáme. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Vejce rozšleháme s polovinou citronové šťávy, s protlakem a moukou. Přidáme šalotku, osolíme a opepříme.

  3. Maso čistíme, zbavíme šlach a blanek, nakrájíme na kousky, naložíme do připravené marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet.

  4. Meduňku opláchneme, okapeme a jemně nasekáme. Smetanu promícháme se zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem, cayenským pepřem a meduňkou.

  5. Vyjmeme jehněčí maso z marinády, napícháme na špejle, obalíme sezamem a grilujeme z každé strany 4 minuty.

  6. Špízy z jehněčího podáváme s připravenou meduňkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!