Indonéský jehněčí špíz se sezamem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g šalotka 0.5 svazečku meduňka 150 g kysaná smetana 90 g hladká mouka 4 lžíce citronová šťáva 10 lžic sezamové semínko 3 lžíce rajský protlak 800 g jehněčí maso 1 lžička cayenský pepř podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Indonéský jehněčí špíz se sezamem recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotku očistíme a jemně nasekáme. Z citronu vymačkáme šťávu.
Vejce rozšleháme s polovinou citronové šťávy, s protlakem a moukou. Přidáme šalotku, osolíme a opepříme.
Maso čistíme, zbavíme šlach a blanek, nakrájíme na kousky, naložíme do připravené marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
Meduňku opláchneme, okapeme a jemně nasekáme. Smetanu promícháme se zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem, cayenským pepřem a meduňkou.
Vyjmeme jehněčí maso z marinády, napícháme na špejle, obalíme sezamem a grilujeme z každé strany 4 minuty.
Špízy z jehněčího podáváme s připravenou meduňkovou omáčkou.