Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks velká cibule
3 lžíce bílý jogurt
1 svazek čerstvý koriandr
těsto
1 lžička sůl
1 ks chilli paprička
0 lžiček kurkuma
200 g hladká mouka
0 lžiček čerstvý zázvor
0 lžiček mletý koriandr
150 g hlávkové zelí
0 lžiček mletý černý pepř
0 lžiček sezamová semínka
2 lžíce arašídový olej
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor očistíme a nasekáme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a také nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí nakrájíme na nudličky a smícháme s polovinou soli, necháme asi 20 minut odstát a potom zelí dobře vymačkáme

  2. Zelí vložíme do mísy a přidáme mouku, koření, arašídový olej, sezamová semínka, nasekaný zázvor, zbytek soli a nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme, podle potřeby zředíme vodou a necháme odstát 10 - 15 minut.

  3. Ze směsi tvarujeme malé placičky a smažíme je z obou stran na rozpáleném oleji.

  4. Nasekaný zelený koriandr smícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným jogurtem a nasekanou cibulí, osolíme a omáčku podáváme k placičkám.

  5. Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!