Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 3 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks velká cibule 3 lžíce bílý jogurt 1 svazek čerstvý koriandr těsto 1 lžička sůl 1 ks chilli paprička 0 lžiček kurkuma 200 g hladká mouka 0 lžiček čerstvý zázvor 0 lžiček mletý koriandr 150 g hlávkové zelí 0 lžiček mletý černý pepř 0 lžiček sezamová semínka 2 lžíce arašídový olej podle potřeby olej na smažení
Postup Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Zázvor očistíme a nasekáme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a také nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zelí nakrájíme na nudličky a smícháme s polovinou soli, necháme asi 20 minut odstát a potom zelí dobře vymačkáme
Zelí vložíme do mísy a přidáme mouku, koření, arašídový olej, sezamová semínka, nasekaný zázvor, zbytek soli a nasekanou feferonku. Vše dobře promícháme, podle potřeby zředíme vodou a necháme odstát 10 - 15 minut.
Ze směsi tvarujeme malé placičky a smažíme je z obou stran na rozpáleném oleji.
Nasekaný zelený koriandr smícháme s prolisovaným česnekem, rozšlehaným jogurtem a nasekanou cibulí, osolíme a omáčku podáváme k placičkám.
Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.