Husarské ptáčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks hovězí plátek podle potřeby 2 lžíce olej 0 ks cibule 1 lžička hladká mouka podle chuti sůl 2 ks masox kysaná smetana mletá sladká paprika náplň 20 g prorostlá slanina 50 g měkký salám
Postup Husarské ptáčky recept
Postup přípravy receptu
-
Salám a slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
Hovězí plátky poklademe nudličkami salámu a slaniny, svineme do závitků a upevníme jehlami. Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji v tlakovém hrnci. Shrneme ji stranou a na oleji prudce po všech stranách osmahneme připravené závitky. Podlijeme je vodou, přidáme masox a v uzavřeném tlakovém hrnci dusíme 35 minut.
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme ji moukou a mletou paprikou, promícháme, podlijeme a povaříme. Nakonec přidáme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky a necháme přejít varem. Závitky vložíme zpět do omáčky a krátce je prohřejeme.
Husarské ptáčky podáváme s houskovými knedlíky.