Husarské ptáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hovězí plátek
podle potřeby
2 lžíce olej
0 ks cibule
1 lžička hladká mouka
podle chuti
sůl
2 ks masox
kysaná smetana
mletá sladká paprika
náplň
20 g prorostlá slanina
50 g měkký salám

Postup přípravy receptu

  1. Salám a slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.

  2. Hovězí plátky poklademe nudličkami salámu a slaniny, svineme do závitků a upevníme jehlami. Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na oleji v tlakovém hrnci. Shrneme ji stranou a na oleji prudce po všech stranách osmahneme připravené závitky. Podlijeme je vodou, přidáme masox a v uzavřeném tlakovém hrnci dusíme 35 minut.

  3. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme ji moukou a mletou paprikou, promícháme, podlijeme a povaříme. Nakonec přidáme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky a necháme přejít varem. Závitky vložíme zpět do omáčky a krátce je prohřejeme.

  4. Husarské ptáčky podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!