Hrušková povidla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl voda
1-2 ks citron
3-4 ks hřebíček
2 kg hrušky
1 ks celá skořice
200 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky očistíme, zbavíme stopky a jádřince. Zpracované hrušky nakrájíme na kostky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a 20 minut povaříme.

  2. Poté hrušky přesuneme do pekáčku, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, hřebíček a celou skořici. Hrušková povidla vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme cca 3 hodiny. Směs se bude pomalu odpařovat. Občas nezapomeneme promíchat.

  3. Hotová hrušková povidla vyjmeme z trouby, vyndáme koření, povidla naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

  4. Hrušková povidla skladujeme v chladné a temné místnosti. Takto nám vydrží celou zimu, nebo dokud je nesníme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!