Hrnková buchta z čokolády Margot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 1 lžíce olej 3 ks vejce 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 ks čokoláda margot poleva 10 dkg cukr 1 ks vejce 10 dkg máslo 2 lžíce rum 2 lžíce kakao podle potřeby strouhaný kokos olej na vymazání
Postup Hrnková buchta z čokolády Margot recept
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nastrouháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Kdo má rád méně sladké, může dát cukru jenom 1/2 hrnku. Poté přidáme olej, smetanu ke šlehaní a zašleháme. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva a opět zašleháme. Opatrně vmícháme nastrouhanou čokoládu Margot a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do olejem vymaštěné a strouhaným kokosem vysypané formy. Dáme péct do předehřáté trouby. Doba pečení záleží na typu trouby, já peču asi 40 minut v elektrické troubě s nastavením na pečení.
Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, rum a 1 žloutek. Samozřejmě pokud budou jíst buchtu i děti, rum můžeme vynechat.
Polevu namažeme na horkou buchtu.
Hrnkovou buchtu z čokolády Margot po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.