Hrnková buchta z čokolády Margot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
1 lžíce olej
3 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 ks čokoláda margot
poleva
10 dkg cukr
1 ks vejce
10 dkg máslo
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
podle potřeby
strouhaný kokos
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nastrouháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Kdo má rád méně sladké, může dát cukru jenom 1/2 hrnku. Poté přidáme olej, smetanu ke šlehaní a zašleháme. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva a opět zašleháme. Opatrně vmícháme nastrouhanou čokoládu Margot a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do olejem vymaštěné a strouhaným kokosem vysypané formy. Dáme péct do předehřáté trouby. Doba pečení záleží na typu trouby, já peču asi 40 minut v elektrické troubě s nastavením na pečení.

  3. Na polevu rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, rum a 1 žloutek. Samozřejmě pokud budou jíst buchtu i děti, rum můžeme vynechat.

  4. Polevu namažeme na horkou buchtu.

  5. Hrnkovou buchtu z čokolády Margot po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!