Hrnková bábovka s jahodami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 3 lžíce kakao 1 hrnek cukr moučka 1 lžička citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání 300 g čerstvé jahody mouka na vysypání
Postup Hrnková bábovka s jahodami recept
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny na těsto (polohrubá mouka, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, sůl) prosejeme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, nastrouhanou kůru z citronu nebo pomeranče, mléko a nakonec prosáté suroviny.
Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Na těsto poskládáme omyté, osušené a nakrájené jahody. Na jahody nalijeme zbytek těsta a formu vložíme do předehřáté trouby.
Bábovku upečeme v troubě dozlatova při 170 °C. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme.
Hrnkovou bábovku s jahodami poprášíme cukrem moučka nebo polijeme sirupem či čokoládou, nakrájíme a podáváme.