Hrnková bábovka s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrnek cukr moučka
1 lžička citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
300 g čerstvé jahody
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny na těsto (polohrubá mouka, cukr moučka, prášek do pečiva, kakao, sůl) prosejeme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, nastrouhanou kůru z citronu nebo pomeranče, mléko a nakonec prosáté suroviny.

  2. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Na těsto poskládáme omyté, osušené a nakrájené jahody. Na jahody nalijeme zbytek těsta a formu vložíme do předehřáté trouby.

  3. Bábovku upečeme v troubě dozlatova při 170 °C. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme.

  4. Hrnkovou bábovku s jahodami poprášíme cukrem moučka nebo polijeme sirupem či čokoládou, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!